ПГСС Дунавска земя
Професионална гимназия по селско стопанство в с. Ковачица, Общ. Лом

За Вас ученици

ВАЖНО!

На вниманието на учениците, завършващи средно образование в ПГСС "Дунавска земя"

 

        Във връзка с писмо № 9105-131/19.05.2023 г. от г-жа Мария Гайдарова - заместник-министър на образованието и науката и постъпило в Министирството на образованието и науката писмо от г-н Борис Михайлов, изпълнителен директор на НАП, относно нарастване на риска от неспазване на здравноосигурителните задължения от завършващите средно обреазование ученици, в публикувания линк може да видите видеоматериал за задълженията на зрелостниците за здравно осигуряване:

 

                                    

  1. Линк към видеоматериала:

https://drive.google.com/file/d/18KlndVJbDFRJe8LeWjPUZPdig_B_g4x_/view

 

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Предоставяме Ви възможността да се запознаете с писмо №9107-157/11.09.2019г. на министъра на образованието и науката, относно събирането на средства от родителите на децата и учениците в държавните и общинските детски градини и училища, от тук -->https://pgss-kovachica.com/uploads/pismo%20MON%20(3).pdf

 

 

116 111

Национална линия за информиране, консултиране и помощ на деца и семейства

 

Това е Национална денонощна телефонна линия, достъпна от територията на цялата страна, напълно безплатна за обаждащите се, независимо дали звънят от стационарен или мобилен номер.

Линията е насочена към децата, юношите, техните родители, близки, както и към граждани, търсещи информация и помощ по проблемите на деца. Екип от специално подготвени консултанти поемат обажданията, като предоставят на обаждащите се помощ, осигурявайки емоционална подкрепа, пространство за споделяне на тежки емоции и преживявания, кризисна интервенция и начини за справяне с различни проблеми.